Bron: Hoe kan een virtuele wereld je van hoogtevrees afhelpen? | Universiteit van Nederland
Hoe kan een virtuele wereld je van hoogtevrees afhelpen?
Virtual reality helpt tegen angstbestrijding. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) and the Technishe Universiteit Delft (TU Delft)?. Hoe dat precies werkt, legt Brinkman uit in dit college.
Hoe kun je een nare situatie uit het verleden rechtzetten dankzij virtual reality?
Hoezo bestaat virtual reality al ruim 200 jaar?
Mensen die misselijk worden bij het bekijken van een nieuwe wereld, mensen die flauwvallen bij nieuwe techniek. Tech-demo’s van de nieuwste VR-brillen? Nope. Het gebeurde al in 1789, toen de Ierse schilder Robert Marker zijn panoramaschilderijen presenteerde. Het verlangen om mensen met techniek een andere wereld voor te schotelen is dus niet nieuw. Maar hoe creëer je die illusie? Daarover vertelt dr. ir. Willem-Paul Brinkman van de TU Delft in dit college
Voorspellen van gedrag via Virtual Reality
Wanneer klapt iemand dicht bij een presentatie in de klas, en wanneer komt iemand tot bloei? Wanneer loopt iemand door bij een ruzie bij een voetbalwedstrijd, en wanneer bemoeit iemand zich met het opstootje? In welke sollicitatiegesprekken voelt iemand zich senang, en wanneer wil iemand zich verdrinken? Dankzij Virtual Reality kunnen we dit soort situaties simuleren, en daardoor beter bestuderen, stelt dr. ir. Willem-Paul Brinkman van de TU Delft. Ook legt hij uit waarom dat hartstikke goed is allemaal.